Hoppning
13 april 2013 17:19

Leprevost/Ehning vann parhoppning

Frankrikes Pénélope Leprevost och Tysklands Marcus Ehning vann parhoppningen över 1,60-hinder på lördagens femstjärniga meeting i Paris. Pénélope Leprevost red svenska varmblodet Nice Stephanie.

Nice Stephanie (sto f 2004 e Cardento-Ralme Z) fick fint sällskap av Plot Blue (hingst f 2007 e Mr. Blue-Pilot). Hon rev ett hinder i klassens andra runda, men inledde felfritt. Plot Blue lotsades genom två felfria rundor av Marcus Ehning. 
– Hans form känns mycket, mycket bra. Jag är glad att det är jag som rider honom, sa tysken om Plot Blue som han vann världscupfinalen med 2010.
Ekipaget kommer till Göteborg i slutet av april för att försöka vinna igen.

Ehning och Leprevost fick 25 000 euro, drygt 200 000 kronor var för segern.

Rolf-Göran Bengtsson/Casall La Silla och Schweiz Janika Sprunger/Palloubet d’Halong blev femma i klassen. Malin Baryard Johnsson gjorde debut på 1,60-höjd med Baltimore och gjorde en felfri runda och en runda med fyra fel. Svenskan var glad efter debuten.
– Jag är jättenöjd. Han hade ju en rivning, men det var bara för att han tittade på några bollar som var placerade  intill hindret, som bara var en dekoration, säger hon.

Malin Baryard Johnsson red i par tillsammans med Schweiz Steve Guerdat/Clair II och slutade sexa. 

Annelie Frank/Cecilia Lönnell

Resultat
Läs mer om tävlingarna i Paris. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden