Hoppning
20 augusti 2013 11:14

Hoppbanan förbereds

Hindren ser fina ut där de står under läktaren på MCH Arena i danska Herning. Däremot finns det lite betänkligheter kring underlaget innan det är dags för tidshoppningen i eftermiddag.

Hoppbanan förbereds
Danmarks nationalsymbon Den lilla sjöjungfrun har hittat till Herning och väntar på att flyttas in till tävlingsarenan.

– Underlaget är lite för djupt, säger svenske förbundskaptenen Sylve Söderstrand.

Hoppryttarna fick gå in på banan och hoppa på måndagskvällen. Och underlaget skapade en del funderingar. MCH Arena är i första hand en fotbollsarena och har på bara några dagar gjorts om till en ridsportarena. Det underlag som lagts in är av den typen av fibersand som i stort sett används överallt. 
– Underlaget behöver sätta sig lite. Det måste vattnas och vältas, men efter vad jag har hört kommer det att göras, säger Sylve Söderstrand.

Sverige startar som nummer 16 av de 19 deltagande lagen. Tidshoppningen, som ingår i nationshoppningen, börjar 16.45. SVT sänder ett sammandrag i kväll. Den som vill följa direkt får titta på Internationella Ridsportförbundets betalkanal.

Läs mer
Startlistor 
Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden