Hoppning
15 november 2014 15:19

Upp till bevis

Ņrets sista tävling i Global Champions Tour har startat i Doha. Rolf-Göran Bengtsson är en av fem felfria i den första rundan.

Upp till bevis
I dag avgörs årets Global Champions Tour på arenan Al Shaqab i Doha, Qatar.

Det första ekipaget över den inledande rundans 1,60-hinder fick nio fel. Kanadas Yann Candele med Showgirl, som tredje ekipage, satte klassens första nolla. Efter 15 ekipage är det fortfarande bara en felfri.

Ludger Beerbaum kommer inte att få några fler poäng efter sina 17 fel med Zinedine. Whooow! Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask satte klassens andra nolla. Nu är det stor press på Scott Brash.

Brash nollade på hinder med Hello Sanctos men klockan visade på ett tidsfel. Med felfritt för Luciana Diniz och Daniel Deusser är Scott Brash ändå kvar i matchen. Det är dessvärre inte Henrik von Eckermann som landade på fötterna när Cantinero bestämde sig för att stanna redan på det andra hindret. Senare fick Henrik sällskap av amerikanen Kent Farrington som hamnade i sanden när Uceko stannade på samma hinder.

Roger-Yves Bost ökade de felfria till fem och med bäst tid av nollorna startar Rolf-Göran inte bara efter Scott Brash. Han startar även sist i den andra rundan som ska börja klockan 18.00.

Om allt varit färdigt redan nu hade Rolf-Göran varit totalsegrare i Global Champions Tour. Dessvärre är det ett varv kvar och Rolf-Göran måste vinna klassen för att bli totalsegrare.  För totalseger krävs också att Scott Brash blir högst femma.

Resultat första rundan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden