Hoppning
13 februari 2014 20:09

Louise snabbast med Alisia

Louise Torgersen tog en tidig ledning som höll hela vägen i 1,40-klassen för young rider, där Wilma Hellström svarade för två felfria rundor.

Louise snabbast med Alisia
Nicole Holmén är en av torsdagens felfria till final.

13 hinder som krävde 15 språng vållade inte några större problem i den första SM-klassen för young rider. 1,40-höjder är också mer beskedligt än seniorernas 1,50-hinder. Många yngre ryttare har dessutom hunnit genomföra kanske både en och två, kanske även någon 1,45-klass som förberedelse.

Sju felfria blir sex felfria till final eftersom Wilma Hellström, nybliven stipendiat från Göteborg Horse Show, har både Caponera och Bill Breaker med noll fel. Stipendiat är även Nicole Holmén, som fortsätter att göra allt rätt och är i final med VDL Titanic.

– Det är en klass kvar men jag är så klart väldigt glad för dagens nolla, berättade Nicole som kom på sjunde plats.

Mot klockan var Louise Torgersen inte ovanligt – Alisia (sto f -02 e As de Villagana-Ramitos Bube) är naturligt snabb –  i en liten klass för sig. Alla satsade heller inte fullt ut efterson det mesta handlade om att vara felfri.

Morgondagens guldmedaljör kommer sannolikt vara en av dagens felfria. Till detta kan nog sägas att de som tänker utmana förmodligen måste vara felfria även på finalens 1,45-höjder. Victoria Wallenstams tyskfödda hingst Capitano Paul Z lär nämligen ganska säkert klara allt som står i vägen. Hingsten imponerar mer och mer, verkar vara vaccinerad mot nedslag och skulle säkert klara seniorernas SM-hinder utan att överanstränga sig.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden