Hoppning
19 mars 2014 21:28

Schröder lämnar Eurocommerce

Den holländske toppryttaren Gerco Schröder lämnar konkursdrabbade Eurocommerse stables och återvänder till sina bröder.

Eurocommerce, som hållit Gerco Schröder med hästar, bland andra OS-tvåan London, har försatts i konkurs sedan en tid tillbaka. Långt innan förekom många turer där hästar tagits i beslag för att säkras som tillgångar men återlämnats för att hållas igång och tävlas. Nu skriver Horses International att Gerco Schröder lämnar stallet.

– Här finns inte längre någon framtid för mig, säger Gerco till holländska Twentsche Courant Tubantia, om den verksamhet hos Eurocommerce som han räknar med kommer att upphöra inom några veckor.

Gerco återvänder i stället till den verksamhet han tidigare hade i BWG Stables tillsammans med sina böder Ben och Wim. Gerco är anmäld till helgens femstjärniga tävlingar i ´s-Hertogenbosch med hästarna Urban Hero och Zamora, som delägs av BWG Stables. Enligt Horses International har dessa bytts mot Eurocommerce-hästar, däribland London.

Till Worldofshowjumping har Gerco däremot sagt att han tillsvidare blir kvar hos Eurocommerce stables, där han arbetar på konkursförvaltarens uppdrag, men att det finns en möjlighet att återvända till den verksamhet han hade med bröderna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden