Hoppning
29 april 2014 07:00

Start för årets Nations Cup

Longines Global Champions Tour blev först men på fredag startar årets andra stora serietävling i hoppning - Furusiyya FEI Nations Cup Europe division I.

Sverige är i år med i den högsta ligan och även ute efter fina poäng direkt i starten som sker på fredag i belgiska Lummen. Förbundskpaten Sylve Söderstrand fick också ett mycket bra besked av Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK som kom tvåa i LGCT-premiären. Men inte lika bra av Henrik von Eckermann och Gotha FRH som hade 13 fel i grndomgången av 1,60-Grand Prix i tyska Hagen.

– Henrik berättade att hon sprang iväg efter en rivning och han var tvungen att lägga en volt. Gotha har inte tävlat på ett tag och har tidigare haft en del fel i en tävling och sedan gått jättebra i nästa. Jag är inte orolig för deras form och Rolf-Göran var helt super med Casall, säger Sylve till Ridsport.

Övriga svenskar till Lummen – Emma Emanuelsson och bröderan Jens och Peder Fredricson – har legat lågt efter veckorna i italienska Arezzo. Vilka av truppens fem ryttare som ska ingå i lagkvartetten på fredag avgörs efter torsdagens förklasser.

Tio nationer ingår i årets högsta serie. Varje nation få räkna poäng i fyra i förväg bestämda tävlingar i jakten på poäng för att bli bland de sju nationer som får biljett till höstens världsfinal i Barcelona.

Vid sidan av Sverige är Belgien, Spanien, Frankrike och Schweiz ute efter poäng i Lummen. Övriga nationer i högsta serien är Tyskland, Holland, Storbitannien, Irland och Ukraina.

CSIO Lummen
FEI webb-tv (betalkanal) visar nationshoppningen direkt kl 16.00
Eurosport sänder ett sammandrag fredag kl 18.45

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden