Ponny
24 november 2013 15:20

Nya svenska mästare

Kajsa Björe och Hollandse Ijsselhoeve´s Nora är söndagens första svenska mästare. Ekipaget vann inomhus-SM i hoppning för kategori B på Grevagården. I kategori C gick guldet till Klara Hammarström medan Sofie Ekestubbe är ny svensk mästare i kategori D.

Nya svenska mästare
Kajsa Björe höll ett högt grundtempo i omhoppningen som gav henne SM-guld på söndagen. Anna-Lena Bergqvist

Det var många felfria rundor i den medelsvår B-klass som var finalhoppning för B-ponnyerna. Till sist krävdes det omhoppning om både guldet och bronset, vilket inte har hänt sedan stilbedömning infördes.
– Det var nervöst att hoppa om, säger Kajsa Björe, Jump Club, som är glad efter sitt guld.
– Det känns helt otroligt.

Silvermedaljen i kategorin gick till Cora Him/Munsboro Camelot, Djursholms Ridklubb, medan hemmaryttaren Lovisa Jakobsson tog brons tillsammans med Beats Me. 

I kategori C blev det omhoppning mellan titelförsvararen Julia Persson och Högbo Ridklubbs Klara Hammarström om guldet. Klara Hammarström höll undan och red Chinchilla till seger.
– Jag har en så bra ponny. Hon är fantastisk och ställer alltid upp, säger Klara Hammarström.
Vetlandaortens Ryttarförenings Julia Persson/Poetic Annie tog silver och bronsmedaljen gick till Flyingeryttaren Cornelia Georgsson/Jelle. Finalen gick i medelsvår A. 

I kategori D säkrade Örebro Fältrittklubbs 16-åriga Sofie Ekestubbe guldet tillsammans med Noblesse Oblige i grundomgången. Hon tackade sin tränare Åsa Hellström, som var med på Grevagården, för framgångarna. 
– Jag har ridit för henne sedan jag var åtta år och hon har lärt mig allt, säger Sofie Ekestubbe. 

Två fyrafelare hoppade om i jakt på silvermedaljen. Louise Sjöqvist, Billdals Ridklubb, nollade med Sunny och tog hand om silvermedaljen. Silvermedaljörens klubbkamrat Kajsa Karlsson och Ix de L Aulne var snabbare men fick ett nedslag och tog hand om bronset. 

Resultat, kategori B

Resultat, kategori C

Resultat, kategori D

Annelie Frank/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden