Sport
21 oktober 2014 08:16

Silverlaget rider inomhusfälttävlan

För första gången hålls inomhusfälttävlan i Sverige och på plats för att försvara de svenska flaggorna i Friends Arena är Sveriges EM-silverlag 2013.

Silverlaget rider inomhusfälttävlan
Det är det svenska EM-silverlaget från Malmö 2013 som kommer till Sweden International Horse Show i november; med Frida Andersén, Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Sara Algotsson Ostholt som med OS-silvret ger lite extra silverglans till laguppställningen.

Det blir alltså det svenska EM-silverlaget från Malmö 2013 som med Frida Andersén, Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Sara Algotsson Ostholt kommer att bilda det svenska laget när fyra nationer gör upp i inomhusfälttävlan under Sweden International Horse Show i Friends Arena i slutet av november. Sara Algotsson Ostholt har nyligen fått barn, men ska alltså vara i form till slutet av november.

Det är lagledaren och förbundskapten Staffan Lidbeck och tävlingsledare Jan Jönsson som plockat ut det svenska pionjärlaget.

– Våra ryttare kommer att ge de andra en grym match i en grym tävling, säger Jan Jönsson.

Han har också träffat banbyggaren Gerd Haiber på Friends Arena. Gerd Haiber är ansvarig för inomhusfälttävlan vid de internationella tävlingarna i Stuttgart, Tyskland, som hålls i november varje år.

Tävlingen på Friends Arena är en lagtävling där Sverige möter Tyskland, England och Nya Zeeland. Det blir en tidshoppning där några av hindrena är rivningsbara. Det är också en individuell del där förstapristagaren vinner en traktor från John Deere, en så kallad Gator.

Nytt för i år är också att det blir ett ”arenaparty” efter kvällsföreställningen och tävlingarnas slut. Publiken får mingla med ryttarna bland de stora fälttävlanshindrena och Zara Larsson uppträder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden