Sverige
10 oktober 2014 18:50
Ridsportplus

Silver-Sara om sin babylycka

Sara Algotsson Ostholt trivs som tvåbarnsmamma. Hon och nyfödde sonen Eric Wilhelm har redan börjat hitta vardagsrutiner. "Han är så lugn och snäll", säger fälttävlansryttaren.

Silver-Sara om sin babylycka
Sara Algotsson Ostholt födde sitt andra barn, Eric Wilhelm, i söndags.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det var i söndags som Tysklandsbaserade Sara Algotsson Ostholt och hennes man Frank Ostholt fick sitt andra barn och parets dotter Wilma blev storasyster. 
    – Vi var på middag på lördagskvällen, åkte hem och gick och la oss. Sedan vaknade jag vid klockan två av att det satte igång, säger Sara Algotsson Ostholt. 

    Hon och Frank åkte till BB och där föddes deras son 9.40 på förmiddagen. 
    – Det var en överraskning att det var en pojk. Jag ville inte veta vad det skulle bli innan, och jag var ganska säker på att det skulle bli en flicka igen, säger Sara Algotsson Ostholt. 
    Sonen heter Eric Wilhelm och vägde 3 410 gram och var 53 cm lång vid födseln. 

    Sara Algotsson Ostholt lämnade BB i tisdags.
    – Jag är väldigt pigg och var snabbt på benen efteråt. Allting känns jättebra. Jag tror att man är lite lugnare med andra barnet också, säger hon.

    Som för de flesta nyblivna föräldrar är det lite si och så med sömnen. Första dygnen ville Eric Wilhelm vara vaken på nätterna, men redan nu har rutinerna blivit bättre med sömn under dygnets mörka timmar. 
    – Han är så lugn och snäll. Och Wilma är så stolt över sin lillebror. 
    I Tyskland slipper nyblivna föräldrar att dra iväg till barnavårdscentralen för regelbunden vägning och mätning. Där kommer det i stället hem en barnmorska varje eller varannan dag under den första tiden.
    – Det är ett jättefin service och känns väldigt tryggt. 

    Pappa Frank Ostholt håller som bäst på att förbereda ett så kallat pinkelparty. Det är en tysk tradition där pappan salmlar ihop vänner och anhöriga för att fira det nyfödda barnets ankomst. 
    – I Tyskland hittar de alltid en anledning att fira. Men det här är ju verkligen något att fira, säger Sara Algotsson Ostholt som snart får besök av sin mamma och pappa från Sverige. 
    – Sedan planerar jag att åka till Sverige lite senare. 

    Eric Wilhelm kommer – precis som sin storasyster Wilma – att bli både tysk och svensk medborgare. De båda syskonen har mycket att brås på när det gäller fälttävlan med mamma och pappa som båda är OS-medaljörer, en moster (Linda Algotsson) som har vunnit två världscupfinaler och en farbror (Andreas Ostholt) som tillhör världseliten och kom tia på VM nyligen. 

    Läs mer

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden