Sport
28 februari 2014 17:10

Ny generation på pallen

Patrik Kittel och Toy Story gjorde sin bästa ritt på länge och tog andra platsen efter små missar. Segraren hette istället Jessica von Bredow-Werndl med Nanna Merrald Skodborg som trea, en helt ny generation ryttare.

Ny generation på pallen
Segrande Jessica på sin Unee BB med Reem Acras sponsorrepresentant Heather Graham. Roland Thunholm

Huvuddomaren Thomas Lang från Österike var i Sverige för första gången och tyckte det var en underbar lite speciell atmosfär i Skandinavium med den stora publiken.

Segrande Jessica von Bredow-Werndl var mycket nöjd med sin ritt trots lite incidenter.
– När  Unee BB väl kom över sin idé om den obehagliga hörnan så hade vi en ganska mjuk och fin ritt. Han behövde bara lite mer tid än vanligt på sig för att hitta sitt rätta element.

Hon är med sina tidigare placeringar redan klar för världscupfinalen i Lyon så efter den här tävlingen blir det lite vila för Unee BB innan det är dags för omstart.

Patrik Kittel ville innerligt gärna göra bra ifrån sig inför hemmapubliken och kände både stöd och visst publiktryck på att leverera ett bra resultat. Det gick över förväntan, Toy gjorde sitt bästa resultat på länge, inte långt från sitt bästa.
– Jag är inte alls missnöjd med att vara tvåa idag för vi gjorde vårt bästa och det fungerade bra sånär som på en och annan liten detalj. Jag ska nog ge tjejerna en match imorgon och kanske få till en ännu bättre ritt.

Patrik åker direkt ner till franska Vidauban för att tävla Scandic utomhus i World Dressage Masters, sen bär det av till Doha med Toy Story. På frågan om vilken häst som förbereds inför VM i Normandie kom en öppning vi inte hört förr.
– Jag  är lyckligt lottad med flera Grand Prix- hästar, jag tränar på och håller alla i form och tar inte ut något i förskott utan försöker hålla så många lternativ som möjligt öppna.

I stallet finns ju förutom Toy Story och Svandic även Deja som visade upp sig på Clinic.

Tjugoåriga Nanna Merrald Skodborg startade först och var under morgonen orolig för om domarna skulle vara tillräckligt vakna. Det behövde hon inte fundera på, hon ledde länge i klassen för Hans-Peter Minderhoud.
– Jag hade en riktigt bra framridning men när vi kom in i arenen blev Millibar lite för känslig för min skänkel så jag kunde inte ge honom mycket hjälp i piaff och passage. Det är en stor arena med mycket publik och det känns verkligen.

Nanna hade god hjälp på framridningen av sin mamma Helle Merrald som äger Millibar. Hon filmade under värmningen, Nanna tittade och så diskuterade dem och sen gjorde de om.
– Millibar får lite paus efter det här om vi får fina poäng i küren, jag ligger precis på gränsen för att komma med till Lyon. Min plan är att rida Lyon, de danska mästerskapen, förhoppningsvis Aachen och om vi räcker till VM i Normandie.

Samtliga startande går vidare till söndagens kür.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden