Sport
2 mars 2014 17:15

Belgare som trivs i Sverige

Nicola Philippaerts gillar Sverige. Segern i världscuphoppningen på söndagen är hans bästa resultat sedan han vann Falsterbo Grand Prix 2012.

Belgare som trivs i Sverige
Det belgiska segerekipaget Nicola Philippaerts Donatella-N klarade av den tekniska grundomgången utan problem i världscuphoppningarna. Roland Thunholm

– Jag trivs i Sverige, säger Nicola Philippaerts som trots sin unga ålder, 20 år, har hunnit samla på sig en hel del internationella meriter.

Han kommer från en välkänd hoppryttarfamilj och skämdes inte för sig i Scandinavium. Han gick ut som nummer sex i omhoppningen och visste precis vad som skulle krävas för att peta ner Malin Baryard Johnsson från ledningen. Satsningen var tuff på omhoppningsbanan som inte bjöd på jättemånga alternativa vägar men väl några galoppsträckor. 
– Omhoppningen var inte lika tekniskt som grundomgången. Jag gav allt, säger belgaren. 

Segerhästen Donatella-N är ett 11-årigt sto (e Vigo D’Arsouilles-Burggraaf) som har ridits av Nicola sedan i mars förra året. Hästen har dock tävlas av olika medlemmar av familjen Philippaerts sedan 2010.

Tysklands veteran Marcus Ehning och Plot Blue var blott några hundradelar efter belgaren. 
– Det var lite otur. Men jag är glad att Plot Blue är så i så fin form trots sina 17 år, säger Ehning. 

Maikel von der Vleuten slutade trea med VDL Groep Sapphire B. Han var också felfri och snabb i omhoppningen. Holländaren var dock missnöjd med sin egen prestation där.
– Jag kom i gång alldeles för sent. Jag hade tappat en del redan mellan hinder ett och två, säger  han. 

Nicola Philippaerts kommer att tävla intensivt hela året med VM i Frankrike som huvudmål. Och så vill han komma tillbaka till de svenska tävlingsbanorna.
– Jag hoppas att jag är välkommen tillbaka, säger han. 

Resultat

Läs mer om den spännande världscuphoppningen här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden