Sportnytt
13 juli 2013 12:23

Årets Ajax-stipendiater

Ulla Håkanson har för nionde året delat ut sitt Ajax-stipendium. Ņrets mottagare är dressyrryttaren Ellinor Magnusson och hoppryttaren Stephanie Holmén.

Årets Ajax-stipendiater
Ulla Håkanson med årets Ajax-stipendiater Matilda Magnusson, som tog emot stipendiet till syster Ellinor som tävlar EM, och Stephanie Holmén.

Ellinor är 20 år och bor i Åseda. Hon tränar för Bo Jenå och Jonny Hilberath. Förra året tränade hon en period hos Hubertus Schmidt i Tyskland. Med sin bästa häst Pixar ingår Ellinor i spetsgruppen för young rider och medverkar i veckan på EM i Frankrike.

Stephanie Holmén är 22 år och bor i Vellinge. Hon gör sitt första år som senior och tränar för Ann-Catrine Carlsson, Royne Zetterman, Pether Markne och Ninna Swaab. Som young rider har hon vunnit både guld, silver och brons på SM. Hon har även vunnit Falsterbo Ungdoms-GP och ingick förra året i Flyinge HSK som vann SM-guld i laghoppning.

Stipendiet, som är på 200 000 kronor per ryttare, ska användas till träning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden