Sportnytt
23 april 2014 17:06

Slutpresentation av Göteborg som EM-arrangör

I juni bestämmer sig FEI för vilken stad som kommer att få arrangera EM 2017. I dag var en representationsgrupp från Sverige på plats i Lausanne i Schweiz för ett sista försök att övertyga juryn om att Göteborg ska få EM 2017.

Slutpresentation av Göteborg som EM-arrangör
Så här kan det se ut på Nya Ullevi i augusti 2017.

Max Markusson, evenemangschef vid Göteborg & co, representerade Göteborg och Sverige tillsammans med representanter från Gotevent och Svenska Ridsportförbundets Wiveka Lundh. Förbundets ordförande Anders Mellberg deltog, på grund av sjukdom, via Skype. På FEI:s huvudkontor i schweiziska Lausanne fick de möjlighet att göra sin slutpresentation av hur ett mästerskap skulle se ut i Göteborg. Till hjälp hade de med sig tre filmer med olika personer som pratade gott om Göteborg som arrangörsstad.

– Hela presentationen bygger på rörlig bild. I slutet uttalade Volvos VD Olof Persson, riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber och Göteborgs kommunfullnmäktiges ordförande Lena Malm sitt stöd för vårt bud, berättar Max Markusson i telefon direkt från Lausanne.

 

Landslagsryttaren Emma Emanuelsson deltog också i presentationen och uttalade sig positivt för tävlingar på Ullevi.
– Vi har angett att vi vill använda Ullevi som huvudarena så vi filmade henne ute i gräset där i början av presentationen, säger Max Markusson till Ridsport.

 

Vilken av de fyra finaliststäderna det blir, Strzegom i Polen, Fontainbleau i Frankrike, Rotterdam i Nederländerna eller Göteborg återstår för FEI att bestämma. Beskedet kommer i juni.

 

– Hur det gått vet man inte riktigt ännu men det kändes bra. Vi gjorde vår presentation. Den direkta feedbacken vi fick var att de var imponerade över vår presentation och samarbetet som vi har mellan Svenska Ridsportförbundet, Gotevent och Göteborg och co. Det är tuff konkurrens, som alltid när man kommer till final, men vi ser positivt på det. Vi går aldrig in i det här om vi inte tror att vi kan vinna, säger Max Markusson.

 

 Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden