Sport
25 augusti 2014 09:30

Dags för paradressyr

Gemytlig spänning tillsammans med viljor av stål och en väldig ödmjukhet inför uppgiften. Det svenska paradressyrlaget är redo för att gå in i VM-tävlingarna i dag, måndag.

Dags för paradressyr
Landslagsledaren Agneta Aronsson, Sandra Karlsson, Agneta Johnsson, Gabriella Löf och Kerstin Larsson Englund är laddade inför starten av paradressyren på VM. Roland Thunholm

– Det är så roligt att vara här, det känns så stort, säger Sandra Karlsson som rider i grad IB med sin häst Vogue E i eftermiddag. 

Paradressyren håller till på galoppbanan i Caen. Området har anpassats till VM-grenens speciella behov och de vackra planteringarna och väl tilltagna ytorna finns där naturligt. Under söndagens pressträff mellan träningspassen skiner också solen över deltagarna. 
– Jag trodde inte att det skulle vara så här stort och fint, fortsätter Sandra Karlsson som fick en hjärnskada när hon råkade ut för en trafikolycka 2005. 
Då var hon inbiten ryttare och det fortsatte hon med även efter olyckan. Hon har blygsamma förväntningar på sin prestation under VM. 
– Men jag vill att allt ska stämma och att jag ska känna mig nöjd med min ritt. 

Först ut i svenskgänget är Gabriella Löf med Doniro. Hon är rutinerad mästerskapsryttare med bland annat två paralympics och ett VM på meritlistan. Nu gör hon det första stora mästerskapet med Doniro. 
– Han passar mig så bra, säger hon. 

Det skämtas friskt i gruppen. Ryttarna är här för att ha roligt och det märks att de njuter av att vara på plats. Det skämtas friskt om vem som är mest hjulbent i gänget. Kerstin Larsson Englund har massor av mästerskapsrutin och delar med sig av sitt goda humör. 
– Jag har längtat så länge efter att komma hit. Det är fantastiskt att få vara här nu, säger hon. 
– Det känns extra roligt att få vara en del av ett samlat ryttar-VM tillsammans med alla andra grenar. 
Kerstin Larsson Englund, som rider i grad IB, är också lite blygsam med sina förväntningar på resultatet. 

Anita Johnsson rider sitt humörfyllda sto Nefertiti i grad IA. Hon har haft det 8-åriga stoet sedan hon var unghäst men det var först förra året som ekipaget började att tävla. Innan dess har Anita Johnsson ridit många mästerskap med sin numera 21-åriga trotjänare Donar. 
– Ett realistiskt mål detta VM är en plats någonstans i mitten, säger hon. 

Alla utom Anita Johnsson tävlar i dag, måndag. 

Arrangörens hemsida. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden