Sport
26 augusti 2014 13:20

Felfri ritt från Patrik

(Uppdaterad med klipp) Sveriges tredje ryttare i dressyrens lagklass i VM i Caen i Normandie gick in och satte en säker ritt utan misstag. "Scandic är i väldigt bra form, en del här verkar så förvånade över det", sa Patrik Kittel efter sin och Watermill Scandics laginsats.

Felfri ritt från Patrik
I stort sett allting stämde för Patrik Kittel och Scandic i Grand Prix-klassen. Roland Thunholm

Som tränare för ytterliggare tre ryttare här på VM är Patrik en upptagen man de här dagarna, något som han har planerat för sedan länge.
– Idag hade jag hela förmiddagen för mig själv, efter att jag ridit inne på arenan en andra gång 6:15 idag så var jag ensam i lastbilen och fokuserade på min ritt, min uppladdning har varit jättebra, förklarade han.

– Scandic gick jättbra för mig, jag tyckte han var fint med mig och bra i formen, ibland kan han ju vilja lägga sig på lite framåt men inte idag. Det mesta gick riktigt bra, sen vill man ju alltid ha mer poäng, konstaterar han med ett leende.

Patriks resultat blev 74,088 procent, ganska konservativt dömt men också ridit med lite försiktighet enligt supervisor Kyra Kyrklund. 
– Scandic var väldigt fin i formen och bar sig bra bak, ritten hade inga fel. Kanske hade han kunnat riskera lite mer genom att rida på mer i travökningen. Jag hoppas han fick bra poäng för skritten för det har vi jobbat mycket med. Jag tycker att domarna blir snåla med poängen för piaffen och passagen, vad ska en häst göra mer än i den första och andra piaffen? 
– Ibland så har du en fördel av att bli snålt bedömd första dagen för domarna pratar ju med varandra och kan släppa på lite mer andra dagen. Den andra piruetten var riktigt bra, jag hade inte ändrat något även om den blev lite låg, det var bra centrering oh fina språng, nej jag hade inte ridit annorlunda.

– Jag kan bara rida på och hoppas att de hittar lite mer poäng till oss i specialen, min häst är riktigt fin nu. Jag kan personligen göra vissa saker bättre men han har skött sig med den äran. Vår träning gjorde att tunneln in var helt utan problem för oss, han tittade inte på något alls utan vi var helt och hållet i vår egen bubbla. Stödet från den svenska publiken här på plats var helt fantastiskt, så himla roligt, jag vill ju så gärna prestera bra för det svenska lagets skull, avslutade Patrik medan svetten droppade ner från pannan.
Dressyr är inget latmansgöra.

Eftermiddagen tillbringar han med att träna Mary Hanna på Sancette, han sköter tränarrollen för halva det Australiensiska laget. Lagets chanser är fortfarande goda men det är tajt,
– Realistiskt tror jag på en fjärdeplats, kanske kan det gå bättre än så, man vet aldrig med dressyr, avslutar Patrik Kittel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden