Sport
24 augusti 2014 17:30

Lundin ut – Albert in

Den svenska fälttävlanskarusellen inför VM pågår in i det sista. Förbundskapten Staffan Lidbeck har frågat Dag Albert om han kan fylla lagplatsen som blev ledig då Johan Lundins Johnny Cash skadades i går. Dag Albert har på söndagseftermiddagen sagt att han kommer.

Lundin ut – Albert in
Dag Albert överväger nu att tacka ja till att rida VM trots allt.

Beskedet om att Dag Albert sa nej till sin VM-plats släpptes i början av veckan.  Men när det stod klart att Johnny Cash inte kan starta ringde Staffan Lidbeck upp Englandsbaserade Dag Albert.
– Jag går här och sopar stallgången och hoppas att det ska lösa sig med hästvakt till de 20 hästar jag har hemma så att jag kan åka, säger Dag Albert. 
Om det praktiska löser sig för Dag Albert åker han direkt till tävlingsplatsen och hästbesiktningen på onsdag. 

Staffan Lidbeck hade inga betänkligheter med att ringa upp Dag Albert trots förra veckans nej därifrån.
– Det hade varit tjänstefel av mig att inte fråga Dag i det här läget. Det är inget bra utgångsläge att bara vara tre i laget, säger Staffan Lidbeck som just nu befinner sig på fälttävlanslandslagets precamp. 
– Det är inte jag som har stängt några dörrar utan det är Dag själv som har tackat nej. 

Den svenska VM-uttagningen i fälttävlan har varit kantad av skador på såväl hästar som ryttare. Så sent som förra veckan skadades Anna Hassös Clover och Viktoria Carlerbäck slet av en hälsena.
– Först trodde jag inte det var sant när vi upptäckte skadan på Johnny. Det var svårt att ta in, säger Staffan Lideck. 
– Framförallt är det tråkigt för Johan. Han var så väl värd att få rida detta VM. Men trots allt ser jag på detta med tillförsikt. Vi är ett bra gäng här. 

Dag Albert lämnar besked om han kan ta sig till Normandie och VM under söndagen. Det är inga tekniska problem med hans start då han är definitivt anmäld. 

VM i fälttävlan börjar med hästbesiktning på onsdag, dressyr på torsdag och fredag, terräng på lördag och hoppning på söndag. I den svenska truppen ingår just nu Anna Hilton/Matrix W, Ludwig Svennerstål/Alexander och Malin Petersen/Sofarsogood. 

Läs mer här.

Uppdatering
Dag Albert meddelade Ridsport på söndagseftermiddagen att kommer med Tubber Rebel till Caen och VM. Han anländer sent på tisdag kväll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden