Sport
24 augusti 2014 20:30
Ridsportplus

Öppen träning ger svar

I dag har alla 100 ekipage varit inne på banan i Stade D'ornando och känt på atmosfär, tunneln in och alla filmkameror. Se vårt bildspel på svenska ekipage, de internationella medaljhoppen och mycket mer.

Öppen träning ger svar
Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW och Charlotte Dujardin på Valegro är rivaler om individuella medaljer. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Dagens träning innebar att varje land hade 15 minuter på sig att värma runt om banan inne på stadion som rymmer 21000 sittplatser. Därefter hade varje nation 15 minuter innanför staketen, Som vanligt brukade ryttarna tiden mycket olika och mixade friskt mellan innanför och utanför staketen. Flera ekipage tränade intensivt och en del valde att jogga respektive bara skritta runt banan. 

    Första stornation ut på träning var Storbritannien med Charlotte Dujardin och guldmedaljfavoriten Valegro. Hon valde att köra full träning, på vanligt träns. Få som tittade på skulle nog ana hästens kapacitet om de inte var medvetna om vem de hade framför ögonen.

    Valegro i egen lite lagom hög persona.

    Carl Hester startar sin nya mästerskapshäst Nip Tuck för första gången i större sammanhang. En tittig och lite ”spooky” häst som var med på övningstävlingen i juni här i Caen och tog en seger. Idag gick det bra men det syntes att hästen har nära till spänning, en fin häst men det är en bit kvar till Uthopia-standard.

    Nip Tuck visar verkligt fin piaff på träning.

    Mikael Eilberg blev otroligt känd under EM i Herning – för att hans ritt blev ojämnt bedömd och troligen kostade Storbritannien ett pinnhål upp i medaljrankingen. Han rider i år liksom då vackra Half Moon Delpi som blivit både säkrare, starkare och med lite mer åsikter på ett år.

    Half Moon Delphi blir mer och mer en drömhäst.

    Nästa nation in på banan var guldfavoriterna i lag Tyskland som kunde kalla in reserven Fabienne Lüttkemaier med D”Agostino, ett ekipage med ett snitt runt 73-74 procent. Ingen dålig reserv att ha, tillika med i EM-laget från 2013. 
    Unga Kristina Sprehe på svarta hingsten Desperados red full träning, dessutom med spö inne på banan, ovanligt. Hingsten är något lättare i hullet i år, ser smärtare och starkare ut och verrkar kanske vara mer arbetsvillig i år än tidigare.

    En godkänd och framgångsrik avelshingst dessutom, Desperados

    Tysklands nya lysande stjärna i hästväg är stoet Bella Rose riden av Isabell Werth. Hästen har gjort en raketkarriär efter att länge varit nos-vid-nos med Deja och Darcia. Idag fick hon jobba, först på lagträningen och sedan på den öppna kvällsträningen. Böja, ställa, tänja och sedan länga ut. Isabell Werth vet hur hon vill ha det, både hur hästen ska svara och hur det ska se ut.

    Tyska förbundskaptenen Monica Theodoresco övervakar träningen

    Damon Hill NRW med Helen Langehanenberg är en av de som kan utmana Valegro på en riktigt bra dag. De är i god form, Helen är fokuserad och inne i sin zon.

    Damon Hill NRW fick göra några medellinjer med piaff, något som skapat problem för Helen Langehanenberg.

    Holland har haft en tuff uppstart med först Glock’s Undercover skadad och sedan Kingsley Siro NOP. Edward Gal hade en svart hingst att ta med i Glock’s Voice och han ägnade tiden i arenan åt att skritta runt, göra halt, ge lång tygel och sedan skritta lite till.

    Hasse Hoffmann studerar Edward Gals övningar.


    Hans-Peter Minderhoud var lite nervös innan besiktning av Glock’s Johnson TN men på träning var allt ok.

    Nya ryttaren i laget är Diederik van Silfhout, ung ryttare som kommit fram genom holländska RABO-banks talangprogram. Han rider Arlando och har gjort några resultat över 70 procent.

    En ung häst med framtiden för sig är Arlando enligt förbundstränaren Wim Ernes.


    Jeanna Högberg och Darcia VH glänste på träningen medan Patrik Kittel stod och coachade vid sidolinjen.


    Minna Telde sa redan i förmiddags att hennes Santana kändes bättre än bra och jodå, det stämde verkligt bra. 
    De är i finfin form, ta i trä och håll tummar och tår.


    Scandic är i fin form, rör sig fint, lugn och samarbetsvillig. Han är fortfarande en av de hästar som visar absolut bäst piaff även bland de här 100 hästarna. Patrik Kittel valde att träna på den sena fria tiden för att slippa 2*15 minuters formatet.


    Mesta mediaintresset är riktat mot duon Charlotte Dujardin och Carl Hester på Valegro respektive Nip Tuck.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden