Sport
4 september 2014 19:33
Ridsportplus

”Kändes som om jag skulle dö”

Alexander Zetterman hoppade torsdagens lagfinal med halsont och feber. Han ligger bra till för att få rida lördagens semifinal, men är tveksam till att starta även om han får möjligheten. "Jag vill inte ta ut allt som finns i Cafino", säger han.

”Kändes som om jag skulle dö”
Alexander mådde riktigt dåligt när han vaknade i dag på morgonen. Nu har han förmodligen tävlat färdigt på VM och han hyllar sin häst Cafino. Photo: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Han ser lite trött och tagen ut. VM-debutanten Alexander Zetterman, 24, levde upp till alla förväntningar i Caen och blev näst bästa svensk. I dag på morgonen vaknade han med halsont och feber – inget man önskar inför en VM-final.
    – Jag mår riktigt dåligt, känner mig svag och konstig, säger Alexander Zetterman som tror att förklaring är ett kallt hotellrum.
    – Natten till igår var det kallt på rummet när jag vaknade.

    Under förmiddagen vilade han så mycket det gick och tog medicin som lindrade. 
    – Jag tror inte att sjukdomen det påverkade min ridning. Man är så fokuserad. Men efteråt var jag alldeles kallsvettig och det kändes som om jag skulle dö när jag gick i mål, säger han.
    – Kanske att jag red lite mer avspänt.

    Trots sjukdomen lyckades han med en riktigt fin runda inne på VM:s huvudarena. Det blev ett nedslag på andra hindret och totalt näst bäste svensk. Nu ligger han 32:a och har goda chanser att komma med till lördagens semifinal dit de 30 bästa ekipagen går. Där väntar i så fall två rundor över 1,60-hinder. Men Alexander Zetterman är tveksam till start även om han skulle komma med.
    – Min häst har varit fantastisk det här mästerskapet. Och det är en riktig framtidshäst. Jag vill inte ta ut allt som finns i honom nu, säger han.

    Även förbundskapten Sylve Söderstrand är tveksam till en start i semifinalen för det VM-debuterande ekipaget.
    – Vi får diskutera det, säger han och framhåller Alexander Zettermans insats under mästerskapet. 
    – Men vi visst att han var bra. Jag är inte förvånad, säger Sylve Söderstrand. 

    I morgon är det vilodag för hopphästarna. Alexander Zetterman avvaktar med att besluta hur han ska göra med en eventuell VM-semifinal tills dess.
    – Men det är viktigt för mig att Cafino åker härifrån med en bra smak i munnen och sugen på att gå fler mästerskap, säger han.

    Läs mer om lagfinalen här och här.

    Läs mer om Alexander Zetterman och Cafino. 

    Individuella resultat 

    Se intervju med Alexander Zetterman via Svtplay nedan.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden