Sport
4 september 2014 18:15

VM-körningen är igång

(Uppdaterad) Axel Olin var först ut i det svenska körlaget på VM i Normandie. Han fick 62,89 straff för sin dressyr där en av förlöparna inte höll sig på mattan hela tiden.

VM-körningen är igång
Axel Olin gjorde sin VM-dressyr på torsdagens förmiddag. Roland Thunholm

Det gick i stort sett enligt plan för Axel Olin trots en lite sprallig förlöpare som ville bestämma gångart själv då och då under programmet. Axel Olin, som gör debut på ett samlat VM, lyckades ändå hålla i hop det.
– Resultatet är ungefär som väntat, säger han.

När de elva första kuskarna har kört ligger Axel Olin sjua. 

Dressyrmomentet körs under utmärkta förutsättningar i strålande sol på kapplöpningsarenan i Caen där en dressyrbana har byggts upp. Fredrik Persson gör sin dressyr 15.55 i eftermiddag och Tomas Eriksson avslutar dressyrmomenetet för det svenska laget i morgon, fredag. 

Uppdatering
Efter dagens 23 startande ligger Fredrik Persson fyra med 51,74 straff. Det är årets bästa resultat för Fredrik och en lämplig tävling att göra sitt säsongsbästa. Axel Olin är på 17:e plats med 62,89. Det är dubbelt Holland i topp med Ijsbrand Chardon främst på 42,12 straff.

Online-resultat

Läs mer om Axel Olin här. 

Se bildspel från kuskarnas camp här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden