Hoppning
6 juli 2014 14:15

Agriaallsvenskan stannar i Falsterbo

Det blir final i Agriaallsvenskan under Falsterbotävlingarna även nästa år. Dessutom blir det en semifinal på Strömsholm och ny zonindelning.

Efter årets lyckade final i Falsterbo blev det officiellt att Agriaallsvenskans final – som också är lag-SM i hoppning – går i Falsterbo även nästa år.
– Att ha finalen under Falsterbo Horse Show ger ytterligare guldkant för både tävlande och publik, säger Agrias hästchef Stefan Fur. 

Elitserien hittar också tillbaka till Strömsholm som under många år tidigare var värd för finalen. Nästa år kommer det att ridas en semifinal på Strömsholm i samband med Nationaldagstävlingarna. Dit kommer de tolv bästa lagen efter seriens tre grundomgångar. Åtta lag från semifinalen går till finalen.
– Jag har lite tankar om att kanske ha en sista hoppning om medaljerna inne på den stora arenan, säger Jana Wannius, vd för Falsterbo Horse Show. 

Andra nyheter är att zonindelningen blir mer geografiskt anpassad, kravet på ungdomsryttare tas bort och det blir också möjligt att låna in ryttare från annan klubb. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden