Sverige
31 oktober 2012 13:58

Äldre ponny försvunnen

En 32 år gammal ponny skulle omhändertas och avlivas, då den var i dåligt skick. Men när polisens djurskyddshandläggare kom för att hämta ponnyn var den försvunnen.

Ärendet kom in till länsstyrelsen i maj, då de fick uppgifter om att en 32-årig ponny utanför Luleå inte mådde bra. Inspektörerna konstaterade, tillsammans med veterinär, att ponnyn var i dåligt hull men trots att den fick mer mat ökade den inte i vikt, skriver Norrbottens-Kuriren. Ägaren uppmanades att avliva ponnyn, men denne höll inte med om att ponnyn var i så dåligt skick. Därför lämnades ärendet över till polisen för omhändertagande.

Men när det var dags för polisens djurskyddshandläggare Martin Wass att hämta ponnyn fanns den inte längre i hagen.
– Jag hade fått uppgifter om det redan innan, man hade även sett djupa hjulspår vid hagen. Jag behövde bara kolla upp att hagen var tom, ägaren har även gjort en adressändring till Västernorrland. Men det är en sak att vara skriven där, det behöver inte betyda att djurägaren bor där, säger Martin Wass till tidningen.

Polisen misstänker nu att hästen är gömd, då den inte heller finns på ägarens nya adress.
– Man kommer inte undan ett djurbeslut genom att flytta. Det är en liten fara att delge djurägaren beslutet innan, som att varna för att vargen kommer. Men man ville att djurägaren skulle förstå allvaret och avliva hästen själv. Det känns lite hemskt att vi ska komma och göra det, men länsstyrelsen hoppades in i det sista. Hästen är gammal och går på övertid, säger Wass till Norrbottens-Kuriren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden