Sport
14 juli 2014 15:42

Skrällen i Falsterbo

24-årige Alexander Zetterman satte världseliten på plats och vann söndagens Grand Prix-hoppning i Falsterbo med Cafino.

Skrällen i Falsterbo
Alexander Zetterman och Cafino gjorde allt rätt och vann Falsterbos Grand Prix på söndagen. Roland Thunholm

Söndagens Grand Prix över 1,60-hinder hade 44 startande ekipage. Elva av dem gick vidare till winning round, två av dem med fyra fel. Omhoppningen blev en rafflande historia där Alexander Zetterman, som hade noll fel med sig från grundomgången, gick ut bland de första. Han satte fart på Cafino (val f 2003 e Cardento) redan från start och svängde tajt och tätt där det gick. Cafino var följsam och kvick och gick dessutom i mål utan fel. 

Publiken hyllade dubbelnollan genom att göra vågen när 24-åringen red ut från banan. Ryttaren själv svarade med att peka på sin häst upprepade gånger.

De som kom efter försökte att utmana, men lyckades inte fullt ut. Sverigebekantingen Mic Mac du Tillard var visserligen både felfri och snabbare än Cafino efter en fräck runda med sin ryttare David Will, men hade fyra fel med sig från grundomgången. Ekipaget blev fyra. Niklas Arvidsson och Click and Cash var andra svenska ekipage till omhoppningen. De imponerade i grundomgången där hingsten tog sig enkelt runt, men i omhoppningen blev det ett missförstånd mellan häst och ryttare redan på andra hindret och hingsten vägrade. 

Alexander Zetterman var nästan euforisk av lycka när han red in till prisutdelningen till hemmapublikens stora jubel. Det var hans första internationella Grand Prix-seger. Och han fick ta den inför hemmapubliken. 
– Det här är som en saga, det är helt otroligt, säger han.
– Jag var så trött redan innan jag red i dag, helt utmattad. Jag har laddat så länge för det här. Men jag tror att det kan ha gjort att jag red mer avspänt, jag hade ingen energi kvar till att bli nervös. 

– Jätteroligt för honom och för svensk hoppsport, säger förbundskapten Sylve Söderstrand. 

Segern ger Alexande Zetterman 630 000 kronor i prispengar. 

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden