Hoppning
11 januari 2014 16:29

Alexander segrare i Florida

(Uppdaterad) Florida-veckan har börjat bra för svenskarna, i alla fall gällande hoppningen. Alexander Zetterman segrade i onsdagens 1,40-tidshoppning med Canora och var lika bra på fredagen.

Alexander segrare i Florida
Alexander Zetterman och Canora vann 140-hoppningen i Florida. (Bild från Flyinge 2012) Roland Thunholm

Med fem sekunder till godo stod Alexander Zetterman som ohotad segrare i tidshoppningen över 1,40-hinder på veckans första tävlingsdag i Wellington. Pokalen tog han hem tillsammans med Canora (sto f -02  e Baloubet du Rouet-Renville, uppf R Joosen).

Näst bäst i klassen blev Laura Chapot och Bradberry. Klassens tolv bästa placerade fick dela på 6 000 dollar i prispengar, varav Alexander Zetterman fick en stor bit av kakan, 1 850 dollar.

Uppdatering
På fredagen var det dags igen. Samma hinderhöjder och samma segrare. Denna gång var marginalen mer normal med en halv sekund till närmaste konkurrent. Det var bara fem som klarade nollan av de tolv i prislistan.

Resultat

Alexanders runda i onsdagsklassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden