Hoppning
31 mars 2014 16:26

Alexander Zetterman U25-champion i Florida

Alexander Zetterman tog i helgen emot U25-championatet i Wellington, efter tre framgångsrika månader på touren. Han var i ytterst gott sällskap, då tourens framgångsrikaste dam var Lauren Hough och framgångsrikaste ryttare och stilvinnare blev Eric Lamaze.

Alexander Zetterman U25-champion i Florida

U25-championatet sponsras av mode- och sadelmakarfirman Hermès.  Alexander vann trots att han lät sina hästar vila sista veckan, så överlägsen var hans ledning innan. Bland de som kom efter honom i listan var flera unga amerikanska landslagsryttare.

– Han kommer att bli kontaktad av bolaget i Paris, säger mamma Aisling Zetterman om belöningarna för segern.
Alexander har efter sina framgångar i Wellington fått en preliminär inbjudan till en av Nordamerikas mest klassiska Grand Prix-klasser, The Invitational, som går kommande helg med 200 000 dollar i prispengar. Han väntade i början av veckan på besked om han är bland dem som får startplats med Flecu.

Klassen hålls i år på Miami Dolphins baseboll-stadion i Miami, med plats för över 70 000 på läktaren.
Det är ännu osäkert när Alex och hästarna återvänder till Sverige. Ambitionen finns att fortsätta till vårtouren som börjar i mitten av maj på berömda Spruce Meadows i Kanada, med stopp i Kentucky på vägen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden