Sport
22 februari 2017 21:40

Alexandra Ekerow utsedd till Årets kämpe av sin idol

Priset är instiftat av Patrik Kittel som en hyllning till ryttare med funktionsnedsättning.
I kväll fick Alexandra Ekerow ta emot utmärkelsen Ņrets kämpe på Ryttargalan i Göteborg och fick kvällens längsta stående ovation.

Alexandra Ekerow utsedd till Årets kämpe av sin idol
@RolandThunholm

HÅLL KOLL PÅ SAMTLIGA VINNARE PÅ RYTTARGALAN HÄR.

”Jag är inte bäst på min nivå, men jag är bra på min nivå”, skriver Alexandra Ekerow på sin Facebooksida.

Inställningen till sporten och sin egen förmåga, kombinerat med en alldeles särskild kämpaglöd och stort engagemang gör att hon i kväll förärats priset som Årets kämpe 2016. Priset instiftades av Patrik Kittel 2015 som en hyllning till ryttare med funktionsnedsättning. Det var också Patrik som delade ut priset
–  Hon är en tjej som följer ridsporten väldigt nära. Hon följer mig personligen, främst med Toy Story, alla våra svenska hoppryttare, allt vad man kan komma på. När jag först träffade henne kunde hon knappt komma ur rullstolen, men allt eftersom åren har gått har hon tagit sig ur rullstolen. Hon går, rider och håller på med hästar trots att hon inte alltid har sin kropp med sig. Hon är en enormt positiv människa för ridsporten, sa Patrik Kittel och bjöd upp Alexandra på scenen.

Den överaskade vinnaren log lyckligt inför publiken som aldrig ville sluta applådera och berättade särskilt om Toy Story.
– Han betyder väldigt mycket för mig, säger Alexandra om Patriks häst som hon träffade första gången 2011.

Alexandra Ekerow, 16, har ridit sedan hon var fyra år. Hon är född med ett ryggmärgsbråck som bland annat gör att hon har svårt att gå längre sträckor.
– Jag brukar säga att jag är nedsatt och inte funktionshindrad, jag tycker det låter bättre, förklarade Alexandra för Ridsport när vi intervjuade henne i samband med Göteborg Horse show 2015.


En ovetande vinnare på röda mattan.

HÅLL KOLL PÅ SAMTLIGA VINNARE PÅ RYTTARGALAN HÄR.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden