Hoppning
15 december 2013 07:30

Alexandra glänste på Lucia

(Uppdaterad) Young ridern Alexandra Eriksson hade en mycket bra Luciadag i pågående Danish Christmas Show på Danmarks hästcenter Vilhelmsborg. Det fortsatte bra även på lördagen.

Fredagens, och hittills meetingets, toppklass gick på 1,45-höjder direkt mot klockan.

Alexandra vann klassen med den tyska L´Esprit (sto f -00 e Lancer III-Espri) som hon rider åt gravida Sara Samuelsson. Seger är alltid så bra det kan bli men Alexandra ville mer, mycket mer. Hon tog även hand om femte och sjätte plats med de egna hästarna Liss Royal och Cassian 7. (Ridsport har en stor artikel om Alexandra och hennes hästar i nr 23/2013).

Det var 78 startande i klassen och in på placering kom även Jennie Juhlin/Easy Q och Josefin Hansén Billberg/Corona SB. Josefin kan också se tillbaka på en 1,40-placering.

Lägre klasser har resulterat i flera placeringar till svenska deltagare och även ytterligare en seger. För segern svarade Josefin Hansén Billberg som vann en unghästklass på 1,25-höjder med den Belgienfödda, 6-åriga  Hera-V (sto e Argentinus-Landor S).

Uppdatering
Alexandra fortsatte bra även på lördagen. Då kom hon tvåa i Grand Prix över 1,50-hinder efter en dubbelnolla med Cassian 7. Det var endast sex felfria av 49 startande i grundomgången, där 13 ekipage inte nådde målet. Omhoppningen fick tre nollor med Tysklands Nisse Lüneburg 0,7 sekund bättre Alexandra.

I en six bar-hoppning blev det delad seger för John Hickey med den tyska 7-åringen Narco (val e Nekton-Alcatraz) och i en mini-GP på 1,40-höjder kom Niklas Haking trea och Alexandra Eriksson på sjunde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden