Sport
10 juli 2015 22:45
Ridsportplus

”All In en av världens bästa hästar”

Peder Fredricsons H&M All In fortsätter att imponera. På fredagen gjorde 9-åringen två felfria rundor i Nations Cup. "Innan har jag sagt att det är Sveriges bästa häst, nu vill jag säga att det är en av världens bästa hästar", säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

”All In en av världens bästa hästar”
Det här är världens bästa häst, tycker Sylve Söderstrand. Men det är inte säkert att ekipaget får åka till EM. Photographer Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

De två felfria rundorna i Falsterbo är inte allt som den Belgienfödde H&M All In (val f 2006 e Kashmir van Schuttershof-Andiamo (Andiamo Z), uppf Dee heer bas huybregts, äg Stuteri Arch) har imponerat med hittills i sin karriär. I våras vann han och Peder Fredricson Göteborgs Grand Prix och det har bjudits på felfria rundor i Nations Cup även tidigare. 
– Det är en mycket komplett häst som ger en fantastisk känsla, säger Peder Fredricson.

Inne på Falsterbos stora gräsbana visade All In alla sina kvaliteter – sin spänst, sitt scoop, sin försiktighet, sin smidiget och sin elasticitet. Han fick publiken att jubla lyckligt efter båda sina felfria rundor. Och om svenska hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand har varit imponerad tidigare är det ingenting mot vad han är nu.
– Innan har jag sagt att det är Sveriges bästa häst, nu vill jag säga att det är en världens bästa hästar, säger han.

Peder Fredricson har haft All In sedan vintern 2013/2014. Han var med i Falsterbo redan förra året, men då gick han youngsterklasserna. Steget upp att vinna Grand Prix och dubbelnolla i en tuff nationshoppning har gått snabbt.
– Han är så cool, säger Peder Fredricson.

Med en sådan pärla gäller det att skynda på i lagom takt, så är ekipaget långt ifrån givet i den svenska EM-truppen i slutet av augusti.
– Vi har egentligen inte pratat om det. Vi har sagt att vi tar Falsterbo först och sedan får vi se, säger Sylve Söderstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden