Hoppning
1 juli 2014 14:13

Alla klara till Falsterbo

Det fattades två namn när de svenska hoppryttarna till den femstjärniga, internationella rundan i Falsterbo Horse Show presenterades förra veckan. Nu är den svenska truppen komplett.

Alla klara till Falsterbo
Jenny Johansson (bild från Gothenburg Horse Show 2014, går in i den svenska hopptruppen till Falsterbo Horse Show.

Den ena platsen var vikt för helgens guldvinnare på SM och gick alltså till den färska svenska mästaren Niklas Arvidsson.

Den andra platsen går till den Tysklandsbaserade Jenny Johansson, som fortsätter att göra bra internationella resultat. Hon var bland annat tvåa i 1,55-Grand Prix efter att ha ingått i det segrande svenska laget i Nations Cup i norska Drammen och medverkade även i nationshoppningsmeetinget i Sopot, Polen.

– Platsen var klar för Angelie von Essen och ännu mer befäst efter hennes strålande resultat i helgens Hickstead. Hennes två bästa hästar är dock färska i stora klasser och Jordan II, 1,60-vinnaren i Hickstead, är bara nio år. Angelie tror mycket även på Deesse vd Donkhoeve, trea i Hickstead, och ville därför gå ner i klasserna ett tag för att spara hästarna. Därför avstod hon platsen och kommer tillbaka i Hickstead, när vi medverkar i Nations Cup i månadsskiftet juli-augusti, säger förbundskapten Sylve Söderstrand som i stället valde Jenny Johansson.

24-åriga Jenny Johansson, som efter young rider-tiden flyttade till Tyskland som beridare hos den holländska uppfödaren/hästhandlaren Tjeert Rijkens i Elmshorn, blev mest känd för svensk publik i årets Gothenburg Horse Show. Dit kom hon som ett stjärnskott efter bland annat ett strålande meeting på SM i Borås och fortsatte lika bra i Scandinavium med plceringar och fina rundor.

– Jenny har visat fortsatt jämn och fin form. Efter Scandinavium i våras kommer Falsterbo att bli hennes största uppgift och jag ser mycket fam emot hennes starter, säger Sylve Söderstrand till Ridsport.

Övriga svenska hoppryttare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden