Hoppning
12 juli 2013 18:49

Alla nöjda och glada

Det var idel glada och nöjda ryttare och ledare på presskonferensen efter nationshoppningen, där svenskar och tyskar berättade om sina känslor.

Alla nöjda och glada
Segrande Tyskland med chef d´equipe Ottoo Becker, Philipp Weishaupt, Carsten-Otto Nagel, Rolf Moormann och Marcus Ehning. Foto: Peter Zachrisson

– Vi ser detta som en stor dag för oss. Det blev en fin seger, där våra ekipage övertygade hela vägen. Banan var också bra och här är alltid en kunnig och entusiastisk publik, berättade Tysklands chef d´equipe Otto Becker.

Efter det som hände i St Gallen, Schweiz, där Tyskland valde att inte starta på grund av den dåliga och blöta gräsbanan och därmed blev utan poäng ansåg Becker dock att Tyskland är närmast chanslöst att bli bland de totalt sex bästa i division I. Det innebär att tyskarna inte får plats i höstens världsfinal i Barcelona.

– Vi accepterar beslutet men är inte nöjda. Serien är inte rättvis eftersom vi, efter vårt beslut i St Gallen som vi skulle göra på nytt under samma omständigheter, bara får tre tävlingar att räkna poäng medan övriga nationer får fyra tävlingar, fortsatte Becker.

– Nej, jag är inte missnöjd eller ledsen. Jag är glad att mina lagkamrater skötte sig så bra och nu har jag en utvilad häst till söndagens Grand Prix, förklarade Philipp Weishaupt som fick vara med och dela på 64 000 euro utan att behöva rida.

– Vi är helt nöjda med dagen. Delad tredje plats är ett bra resultat inte minst med tanke på att både Emma och hennes Titan samt Malins Baltimore debuterade i femstjärnig nationshoppning. Vi fick också svar som underlättade uttagningen till EM-laget. Vilka svar det blev kan jag dock inte berätta förrän efter helgen, när vi namnger EM-truppen, berättade Sylve Södserstrand.

De svenska ryttarna hade också enbart positiva omdömen om sina rundor. Malins två rivningar i slutet av den andra omgången förklarade hon med att bränslet tog slut i Baltimore. En felfri slutrunda för Rolf-Göran Bengtsson hade gett Sverige delad andra plats och den tunna rivningen på åttans räcke berodde på en felräkning på distansen fram till hindret.

Läs även

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden