Sverige
29 december 2013 08:33

Allvarliga brister i 15 år

Länsstyrelsen i Skåne har förbjudit en kvinna i Ŗstra Göinge att ha djur, efter konstaterade brister vid upprepade tillfällen under 15 år.

Vid en kontroll av kvinnans hästar för ett år sedan fanns så allvarliga brister att länsstyrelsen bestämde att omhänderta ett antal hästar. Enligt veterinär var några av dem i så dåligt skick  att de fick avlivas.

Kvinnan är kritisk till länsstyrelsens uppgifter och anser att hon inte gjort några fel. Hon påpekar också att en av hästarna inte var så dålig som myndigheten ansåg. Kvinnan har  överklagat länsstyrelsens beslut  till förvaltningsrätten som avslog överklagan. När kvinnan gick vidare medgav vare sig kammarrätten eller senare Högsta förvaltningsdomstolen prövningstillstånd.

Djurförbudet gäller alla djurslag. Om kvinnan inte gör sig av med eventuella djur som hon har i sin vård så bryter hon mot djurskyddslagen och kommer att anmälas till åtal enligt länsstyrelsen. Det skriver Kristianstadsbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden