Sport
31 juli 2012 10:52

Allvarliga skador för Kanada

Kanada har bara ett ekipage kvar i OS i fälttävlan. Hawley Bennett-Awad fick en fraktur i nedre delen av ryggraden i samband med ett fall under måndagens terräng och Michelle Muellers Amistad fick en allvarlig senskada.

Kanada tog lagsilver på VM i Kentucky 2010, men i London har laget haft otur med sig. Inför tisdagens avslutande hoppning har landet bara ett av de fem startande ekipagen kvar i tävlingen. Det är Jessica Phoenix/Exponential.

Kanadas Ridsportförbund meddelar att Hawley Bennett-Awad fick en fraktur i nedre delen av ryggraden samt en hjärnskakning i samband med att hon föll under terrängen på måndagen. Hennes tillstånd ska dock vara stabilt. 

Kanadas Michelle Mueller gick i mål i terrängen med Amistad. Efteråt visade det sig dock att hästen har drabbats av en allvarligare senskada och förmodligen har tävlat färdigt. 

Jessica Phoenix ligger på plats 26 inför hoppningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden