Sverige
10 oktober 2015 12:30

”Alternativet var konkurs”

PM Event har goda förhoppningar om att kunna betala en stor del av miljonskulderna till dem som levererade varor och tjänster till bland annat ponny-EM i Malmö i somras. Det säger Pelle Magnusson som driver företaget.

”Alternativet var konkurs”
Pelle Magnusson har hållit i rodret på olika sätt för Malmö City Horse Show i 15 år. (Arkivbild)

Ridsport berättade på fredagen att PM Event AB, som arrangerade sommarens ponny-EM och den internationella fälttävlanstävlingen på Ribersborg i somras, inte har betalat flera av dem som levererade varor och tjänster till tävlingarna. Detta beror i sin tur på att PM Event, som ordnar tävlingen på beställning av Malmö stad och drivs av Pelle Magnusson, inte har fått betalt av Malmö stad. Pelle Magnusson begärde för en tid sedan rekonstruktion för PM Event vid tingsrätten i Ystad och har fått denna beviljad.
– Alternativet var att någon av dem som PM Event är skyldig pengar hade begärt bolaget i konkurs och det hade varit sämre för alla inblandade, säger Pelle Magnusson. 
– Så här kan leverantörerna få en del av sina pengar och PM Event kan fortsätta med sin verksamhet. 

Totalt handlar det om över 3,7 miljoner kronor i obetalda fordringar. Banbyggare, speakers, veterinär, vaktbolag, Svenska Ridsportförbundet, resultatredovisningsföretaget Equipe, Jordbruksverket, uthyrare av maskiner, hotell och Pro Eventing är bara några av dem som inte har fått betalt av PM Event. De uteblivna betalningarna till dessa gör i sin tur att några av leverantörerna har svårt att få ihop sin ekonomi och riskerar konkurs.
– Det här är en katastrof för många av företagen som är inblandade, säger en av de drabbade företagarna. 

Pelle Magnusson vill framhålla att det finns tillgångar för närmare tre miljoner kronor i PM Event. 
– Det här ska redas upp, men det har dragit ut på tiden, säger han. 
Hur kunde det bli så här?
– PM Event har ju arrangerat tävlingarna i många år, och kostnaderna ökar för varje år. Det är inget nytt. Men Malmö stad vill utreda varför kostnaderna har ökat så mycket och då hamnade bolaget i den här situationen. 

I ansökan för rekonstruktionen för PM Event skriver Pelle Magnusson att Malmö stad skulle ha gjort en ny upphandling för årets tävlingar men att denna uteblev. I stället fakturerade PM Event Malmö stad löpande för kostnaderna. 

I samband med årets internationella fälttävlan för hästar i augusti framgick det att det är osäkert om det blir någon fortsättning av fälttävlan på Ribersborg. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden