Blogg
3 februari 2017 07:03

Andra dagens rapport från Lena Nyström

Fler svenskar har anslutit sig till hingstbloggaren Lena Nyström och de andra i Holland. Här kommer andra dagens rapport.

På plats i Brabanthalle igen, även denna dag går i hoppningens tecken. Nu börjar det droppa in fler svenskar här, det tycks ha varit stora problem att ta sig hit pga datastrul på Schipol, Amsterdams flygplats. Stackare, de har förmodligen inte fått sova mycket i natt…

Under förmiddagen har det löshoppats friskt här inne i hallen, medan eftermiddagen kommer att ägnas åt Championat, auktion samt tävlingsklasser upp tom 150. 32 st unga hingstar har får bekänna färg i buren, varav 19 st gick vidare till 3 besiktningen, ytterst välförtjänt, dessutom.

Harley VDL hade 4 st av dessa, Diamant de Semilly 3 och Numero Uno 2 st. Svenska Louise Nyberg från Halmstad äger en av Diamant-avkommorna med For Pleasure på mödernet, en häst vars möderne innehåller så mycket internationella meriter att de näppeligen får plats i katalogen, vad sägs om Narcotique, Falaise, båda med efternamnet de Muze, samt Fetard, Ferfelu och Vagabond de la Pomme, för att nämna några…


Jukebox.

Själv blev jag helt betagen i såväl nr 163 Orleans van de Luwerk (Harley-Zirocco Blue) som nr 218 Jukebox (Padock du Plessis-Vainqueur), vilka båda togs ut till Championatet, vilket börjar om några få minuter. Det är i princip omöjligt för mig att hitta något negativt att säga om dessa båda herrars hoppning. Dagens tredje favorit hos mig var nr 576 Jannis H (Diamant de Semilly-Baloubet de Rouet).

Årets champion blev nr 185 Juventus V G (Kannan-Indoctro-Lux), följd av nr 147 Jonkheer de Span (Farfan M-Calvin Z).

Några highlights bland de hingstarna som under 2016 gått sina prov var I Am Codex (Codex One-Calvaro Z-Capitol), Ibolensky (Coronet Obolensky-Cotender-Nimmerdoor), Impala (Zambesi-Cardento-Burggraf), Inaico (Indoctro-Baloubet de Rouet-Hercos), Impressive VDL (Douglas-Contender-Corofino) samt sist men inte minst Insider VDL (Etoulon-Corland-Lux).


Impressive.

Nu ska jag gå o titta på hopptävlingar, vi hörs i morgon, då ska jag rapportera om ”dressyrkackel”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden