Ridsport TV
5 november 2019 19:00
Ridsportplus

Andra delen i serien med Pignon

KommunikationI miniserien med frihetsdressyrtränaren och världsartisten Jean François Pignon fortsätter nu fransmannen att visa hästhantering ur en ny vinkel, med övningar och tips för alla att testa. Sändningen startar klockan 20.00 och är öppen för dig som är inloggad läsare.

Andra delen i serien med Pignon
RidersLive har producerat en miniserie i två delar med frihetsdressyrtränaren och världsartisten Jean Francois Pignon. Serien är tillgänglig här på sajten för inloggade läsare. Foto: RidersLive

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du tre möjligheter:

Prenumerera på Ridsport

Frihetsdressyrtränaren och världsartisten Jean François Pignon är välkänd för oss svenskar efter flera bejublade framträdanden under Sweden International Horse Show i Friends Arena, där han trollbundit publiken med sina föreställningar.

I den första delen av miniserien med Pignon fick tittarna se hästhantering ur en ny synvinkel – Pignon har i hela sitt liv försökt läsa och se hur hästarna själva kommunicerar för att sedan använda det för att få en tydligare kommunikation och hitta ett djupare samförstånd med hästen.

Dags för del två

I dagens avsnitt – den sista delen – tar Pignon sin teori vidare och utvecklar övningarna tillsammans med hästen. Kursdeltagarna får lära sig hur de kan förflytta sig med hästen och hur man får den att komma emot oss – en övning som passar bra att använda sig av vid till exempel lastning.

I den andra delen fortsätter även arbetet med den otroligt skygga ponnyn Ballygar Fergal. Tittarna får följa hur Pignon långsamt tog sig an den rädda ponnyn, och nu är målsättningen att familjen ska kunna hantera och röra vid ponnyn.

– Att få en inblick i vad Pignon gör och hans kärlek till hästar har varit helt otroligt. Att vi kunde få göra det här och få dela med oss av det är en riktig dröm. Jag kan bara hoppas att alla passar på att titta på serien och fördjupningsövningarna (endast tillgängliga på RidersLive, red:s anm) – alla oavsett nivå kommer komma till stallet med nya ögon. Vi har till och med fått rapporter från tittare att hans metod fungerar för ridskoleelever på ridskolan, säger Caroline Berggren på RidersLiveTV.

Här kan du se det första avsnittet i serien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-