Sport
28 februari 2015 14:38

Andra svenska segern

Den Belgienbaserade Petronella Andersson visade på nytt att hon är precis så bra som tränare och ledare säger och ordnade den andra svenska segern i Scandinavium.

Tidshoppning över 1,45-höjder med tio hinder och poäng för varje klarat hinder. Det sista har två alternativ, dels tiopoängshindret och dels jokern, som är lite högre och ger 20 poäng om det klaras – och minus 20 poäng om det rivs.

24-åriga Petronella Andersson kom in som tolfte ryttare av 33 och svarade för en lysande uppvisning med Quenndal de Lojou HDC. Det var ingen tvekan om annat än att hon satsade på en mycket bra tid och den 11-åriga valacken (e Le Tot de Semilly) var med henne hela vägen.

Ledning med runt fyra sekunder och sedan var det bara att vänta.  Alla red inte för vinst, flera gjorde mer skolrundor med kanske mindre erfarna hästar men visst var det många som förgäves försökte nå Petronella.

– Jag var egentligen orolig för de flesta och det var lättande när jag såg dem som inte försökte. Jag var väldigt nöjd med min runda och hoppades på chans så klart, berättade Petronella, som vunnit silver både individuellt och i lag på EM för young rider och senast var tvåa i Gina Tricot Grand Prix.

Med lika full poäng kom young ridern Victoria Wallenstam sexa med Capitano Paul Z och Malin Baryard Johnsson på nionde plats med Corporal VDL 1224, som inte gick för seger men visade den fina kvalitet som Malin länge talat om och som är på väg att ta över förstaplatsen i stallet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden