Hoppning
21 november 2013 07:30

Angelica förlorar Mic Mac

Angelica Augustsson får inte med sig Mic Mac du Tillard när hon vid årsskiftet flyttar till Ashford Farm i Belgien.

Angelica förlorar Mic Mac
Angelica Augustsson och Mic Mac under Oslotävlingarna i oktober. ANNA-LENA BERGQVIST

Att Angelica byter från sin tyska arbetsgivare Dietmar Gugler till den irländska Enda Carroll, som driver Ashford Farm, blev klart i början av november. Då visste Angelica däremot inte om hon får med sig sin EM-medaljör Mic Mac du Tillard (sto f -00 e Cruising- Galoubet A). Det var heller inte klart när Angelica åkte till finalen i Volkswagen Grand Prix i Flyinge som hon den 13 november vann med Mic Mac.
 
Nu uppger flera tyska medier att det blev Angelicas sista seger med det duktiga men också egensinniga stoet. Till ludwigs-pferdewelt säger Dietmar Gugler att han äger Mic Mac, tillsammans med hennes franska uppfödare Bernadette Lejeune, och att stoet i fortsättningen ska ridas av hans tyska ryttare David Will.

David Will red Mic Mac på en tvåstjärnig tävling i tyska Balve i juni efter att stoet varit borta för skada under i stort sett ett år, innan Angelica åter tog över och bland annat ingick i Sveriges lag som vann brons på EM i danska Herning.

Ridsport har försökt att nå Angelica för en kommentar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-