Sport
10 juli 2014 16:41
Ridsportplus

Angelica vill till VM

Alla trodde att hoppryttaren Angelica Augustsson var borta ur VM-diskussionen. Men det var innan hon började tävla Quiet Easy och Snapchat.

Angelica vill till VM
Angelica Augustsson trivs med att vara på svensk mark. Nu ska hon visa att hon är värd en plats i det svenska VM-laget.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Jag trodde att detta skulle bli ett mellanår för mig. Men sedan fick jag de här hästarna att rida. Det är två jättefina hästar som båda är kapabla att gå VM, säger 26-åringen. 

Historien om hur hon fick lämna Mic Mac du Tillard i samband med att hon flyttade och bytte arbetsgivare är välkänd. Ekipaget slog igenom tillsammans när de vann en världscuptävling i Göteborg för några år sedan och ingick också i det svenska lag som tog brons på EM förra året. Alla tankar på VM var borta när ekipaget splittrades. Men sedan dök Snapchat (sto f 2004 sto e Carry Gold-Sandro) och Quiet Easy (val f 2004 e Quidams Rubin-Zapateado) upp. Båda hade gått upp till och med 1,50 innan de kom till Angelica Augustsson. Quiet Easy har engelska ägare och reds till individuellt EM-brons för unga ryttare av Cloe Aston 2013. 
– Det är en ganska het häst. Och snabb. Men det gillar jag, säger Angelica Augustsson som bland annat var dubbelnolla i Nations Cup i danska Edense med valacken. 

Snapchat beskriver hon som okomplicerad.
– Hon är så fin att rida. 
Tillsammans med Snapchat, som ägs av Angelica Augustssons arbetsgivare Ashford Farm i Belgien, har hon bland annat gjort några 1,60-hoppningar.

Quiet Easy började hon att tävla i april, Snapchat var det internationell debut med i maj.
– Jag har mycket rutin att falla tillbaka på, det är därför det har gått snabbt att rida in mig på de här hästarna, säger Angelica Augustsson som just nu njuter av att vara i Falsterbo och Sverige.
– Det är fantastiskt roligt att få vara här. Jag känner mig verkligen som en i det svenska landslaget fast jag bor utomlands.
Både Quiet Easy och Snapchat är med i Falsterbo.

Förbundskapten Sylve Söderstrand har Angelica Augustsson med i tankarna som en av de aktuella svenska ryttarna inför VM.
– Hon har ju några tävlingar kvar att visa vad hon går för. Hon är alltid bra att ha med i ett lag, säger han. 

Läs mer om hur Sylve Söderstrand tänker inför VM här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden