Sverige
28 maj 2014 08:37

Anna Skeppstrand får Eric Lette-stipendiet

Uppsala universitet delar årligen ut Eric Lette-stipendiet för att uppmuntra till heltidsstudier kombinerat med ridsport. I år gick stipendiet om 25 000 kronor till Anna Skeppstrand.

Anna Skeppstrand läser företagsekonomi vid Stockholms universitet och har ridit på hög nivå under en lång tid samtidigt som hon haft goda studieresultat. Hon får stipendiet i konkurrens med 25 andra sökande från hela landet.

– Jag är väldigt glad för detta stipendium. Stipendiet uppmuntrar mig verkligen att fortsätta mina studier samtidigt som jag är engagerad inom ridsporten. Tyvärr slutar många elitryttare att studera men jag tycker att ridningen har hjälpt mig i studierna. Den har gjort mig mer strukturerad och fokuserad, säger Anna Skeppstrand i ett pressmeddelande.

Stipendiet vill uppmuntra heltidsstuderande högskolestudenter att fortsätta rida på hög nivå samtidigt som de studerar. Den sökande som lyckats bäst med studier och ridning tilldelas stipendiet, som omfattar 25 000 kronor. Eric Lette stipendium inrättades förra året i samband med att ridinstitutionen vid Uppsala universitet firade 350-årsjubileum.

Anna Skeppstrand kommer att få ta emot stipendiet av Uppsala universitets rektor Eva Åkesson vid Falsterbo Horse Show i juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden