Sport
9 juli 2014 14:10

Anna Straube årets segrare i Amatörtouren

Som sista ryttare i en omhoppning med tre ekipage kunde Anna Straube rida hem en seger i årets final i Krafft The Tour of Amateurs. "Det känns helt fantastiskt, hela jag är ett stort leende".

Anna Straube årets segrare i Amatörtouren
Anna Straube tog hem vinsten i Amatörtouren med sitt sto Noblesse. Roland Thunholm

Efter två kval var det dags för årets final i Amatörtouren på stora banan. 20 kvalade ekipage kom till start under onsdagens finalklass på 1,25-hinder.

Men med starka vindar som säkert spökade lite extra hos hästarna – särskilt när några hinderutsmyckningar blåste ner – blev det inte många till omhoppning. Tre-kombinationen fällde många bommar, men inte hos de tre ekipage som gick till omhoppning.

Först ut var Amanda Wirff med Hera Delay som fick två nedslag, varav ett på det första hindret i trekombinationen, som nu blivit en tvåkombination.

16-åriga Felicia Segui, som rider touren för första gången, red en säker och felfri runda på sin Rasputin.
– Jag hade gjort upp en plan innan och säkrade lite när jag såg att Amanda fick två nedslag säger hon.

Men tiden räckte inte till guldet när Anna Straube som sista ryttare även hon red säkert och felfritt, men med en mer vägvinnande galopp som gav henne segern med två sekunders marginal. Tillsammans med 11-åriga stoet Noblesse (f – 03, e Nobel) tog hon hem segern i Amatörtourens final.

– Det är tredje året vi är med men första gången vi har blivit placerade, säger hon.

Stoet Noblesse har hon haft sedan sex års ålder och förra året visade hon just vilket humör ett sto kan ha.
– Det är hennes villkor som gäller, är hon inte med på det så går hon hem. Förra året i amatörtouren sprang hon bara ut på banan.

Tricket är att vara lika envis tillbaka, men också att be snällt.
– Man måste få henne att tro att allt är hennes idé, säger Anna Straube som till vardags byter hästar mot juridikböcker då hon läser sjunde terminen på juridikprogrammet.

Resultat

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden