Sverige
8 juli 2014 14:59

Annons fällde stöldliga

Efter en annons på Tradera om ridutrustning till salu kunde polisen gripa tre personer som vid ett inbrott på en gård i Sjöbo, natten mellan den 6 och 7 maj, hade stulit hästutrustning för närmare 200 000 kronor.

Från början hade polisen inga spår efter stölden i Sjöbo men misstänkte att en kvinna med anknytning till gården var inblandad.

I torsdags fann gårdens ägare delar av stöldgodset i en annons på nätet. Polisen kontaktades och grep en kvinna i Kristianstad som hade en mindre mängd hästprylar i bostaden. I förhör med henne framkom uppgifter som riktade misstankar mot en man från västra Skåne. Han kunde också gripas och i hans förråd hittade polisen stora mängder stulen hästutrustning.

Efter nya uppgifter grep polisen även den först misstänkta kvinnan som till en början nekade till inblandning men i söndags erkände att det var hon som hade uppmanat de andra två att begå stölden.

– Det här kan bli en signal till andra som frestas att stjäla. Det kommer alltid fram på ett eller annat sätt, säger Hasse Persson, på kriminalenheten i Ystad, till Skånskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden