Hoppning
6 januari 10:14

Ännu en internationell hoppryttare byter nationalitet

InternationelltFörra året bytte två mästerskapsryttare från Egypten nationalitet. Nu har en hoppryttare från Sydafrika gjort detsamma.

Ännu en internationell hoppryttare byter nationalitet
Cypern har fått ett nytt ekipage. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock

Det är Sydafrikas Alexa Stais som i fortsättningen kommer att tävla för Cypern.

Den 25-åriga hoppryttaren har varit baserad i Tyskland hos Hilmar Meyer sedan hon var 18 år. Nu byter hon tysk bas och ska i stället vara stationerad hos paret Michaels-Beerbaum.

I samband med detta byter hon också nationalitet.

– Jag är sydafrikansk i hjärtat. Men att rida för Cypern gör många saker mycket lättare ur sportslig synvinkel, eftersom det är ett EU-land. Det öppnar upp för många fler möjligheter, säger hoppryttaren till St Georg.

Bytet av nationalitet är möjligt då hennes pappa är cypriot.

Alexa Stais har bland annat ridit UVM och har tävlat flitigt upp till och med trestjärnig nivå de senaste åren. Hon var bland annat i Falsterbo sommaren 2021

Förra året bytte även Egyptens OS-ryttare Abdel Said land att tävla för och representerar nu Belgien. Svenska hoppryttaren Antonia Pettersson Häggström arbetar hos honom. Även Egyptens Sameh El Dahan har bytt tävlingsland och representerar numera Storbritannien.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden