Blogg
11 juli 2014 12:56

Ännu ett härligt körkalas!

Härliga människor, härlig sol, härliga hästar och mindre härlig blåst. Dock kan man väl kanske påstå att utan blåsten hade vi antagligen avlidit av värmeslag... för det var ganska varmt.

Utöver denna härlighet har man upplevt skräcken som uppstår när man sitter i en lastbilssläp (som placerats på lämplig plats vid gräsbanan för socialisering och lunch/kaffe) när vindarna tar i och funderat  över vad man skulle göra om man blåste iväg.

Nu är det i alla fall full rulle och planerande och packande för på söndag åker vi till Aachen. Den kanske är den mest prestigefulla tävlingen under säsongen som bara bjuder in de bästa ekipagen i världen. Det är två dressyrer och två precisioner och ett maraton.

Anledningen till att det är två dressyrer och precisioner är för lag och individuellt. Och om det går bra så har man prisutdelningar och såklart jump and driven.  Jump and drive är när en hoppryttare först hoppar en bana snabbt och utan att riva (förhoppningsvis) och sedan kastar sig av hästen och upp fort som attan på maratonvagnen och sedan kör fyrspannen en runda i ett hinder snabbt som attan och snabbaste teamet vinner. Superkul är det.

Som ni förstår är det en ganska hektisk tävling, men jag finner trygghet i att alltid ha något att göra (även om jag absolut inte klagar när man kan sitta ner en tio minuter eller så). Jag minns min ungdom när jag kunde spendera en hel dag på stranden i solen och bara inte göra något. Jag testade att ligga på stranden för några dagar sedan. Jag spenderade två timmar med att göra konstiga tecken i sanden, läsa böcker och vända och vrida på mig innan jag insåg att det fick vara nog och åkte hem.

Hursomhaver hoppas jag att ni håller tummarna för oss!

/Antonia

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden