Blogg
7 maj 2015 09:52

Årets favoriter i Badminton

Nya Zeelands Andrew Nicholson är Fälttävlansbloggens favorit till segern när den fyrstjärniga klassikern Badminton börjar med dressyr i dag.

Att försöka att tippa en tävling som Badminton är knepigt. Förra året var det inte en enda journalist som hade tippat Australiens Sam Griffiths och Paulank Brockagh som segrare och den flaska champagne som lottas ut i presscentret bland de journalister som har tippat rätt vinnare frös helt enkelt inne. 

Men jag ger mig ändå på att tippa Andrew Nicholson och Nereo (val f 2000 e Fines) som förstahandsfavorit till segern. Nereo är en av världens bästa hästar och jag tror att hans ryttare är grymt sugen på att ta en storseger igen. Nicholson var världsetta länge och har vunnit massor. Men i förra årets Badminton blev det en snöplig sorti i terrängen. Och året innan var han trea. Och ännu en anledning är att han aldrig har vunnit Badminton. 

Tysklands Ingrid Klimke måste också anses som en av favoriterna. Hon har dessutom en extra morot i form av att hon ligger bra till i FEI Classics. Sam Griffiths och 2013 års vinnare Jock Paget, Nya Zeeland, har två hästar var med sig och läggs till min skara av favoriter. 

Och britterna ska aldrig räknas bort i Badminton. William Fox-Pitt har bara vunnit en gång och jag tror att han kan ha goda chanser med Chilli Morning i år. 

Dag Albert då? Om det är en svår terräng kan han mycket väl ta en av de lite lägre placeringarna. Är det en enkel terräng tror jag att det blir en placering i mitten. 

Men. Det kan också bli någon HEEELT annan. Så klart. På söndag har vi facit. 

Startlista

Läs mer om Badminton i Fälttävlansbloggen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden