Sport
15 augusti 2015 19:38

Årets fem RPC-vinnare korade

Hela Ņrsta Runstens anläggning utanför Stockholm badade i sol när finalen i Ridsport Ponny Cup 2015 avgjordes idag. Efter fina rundor och en rafflande omhoppning kunde de ärofyllda röda täckena och pokalerna delas ut.

Årets fem RPC-vinnare korade
Cora Hirn och Moa Andersson ledde Ridsport Ponny Cups ärevarv i kategori D.

25 vältrimmade ekipage kom till start i årets finalomgång av Ridsport Ponny Cup, som var den 24:e i ordningen. Med dagens snabbaste tid gick Ebba Lindbergson med Munsboro Yellow Sun i mål som vinnare i kategori B.

Två ekipage var vidare till omhoppning i kategori C grupp 1 där det gick bäst för Nora Jernberg. Tillsammans med Monterix fick hon en bra runda som räckte till en seger i klassen.
–Jag var nervös innan jag skulle in på banan men försökte rida på säkerhet, sa hon.

Frida Bloman har haft fina resultat i flera av deltävlingarna och lyckades bra även denna gång. Som enda felfria ekipage i kategpri C grupp 2 uteblev omhoppningen och hon kunde ta hem segern med Munsboro Baby Blue.

Bland D-ponnyerna grupp 2 kom tre ekipage till start. Moa Andersson på Amoro satsade på att göra sitt bästa och ha kul tillsammans med ponnyn på banan. Strategin gav helt klart resultat och ekipaget var enda felfria ekipaget i omhoppningen.

13-åriga Cora Hirn har haft skäcken Munsboro Mourinho i ett halvår och startade först i omhoppningen för kategori D grupp 1. Ekipaget var tillräckligt samspelt för att ta hem segern med hela tre sekunders marginal.
–Det är mitt första ridsporttäcke så det är jättekul, sa hon efter ärevarvet.
Härnäst väntar kval för att få rida på Friends Arena i november och en internationell debut ligger inom räckhåll.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden