Sport
24 augusti 2014 20:25

Årets finalsegrare i Ridsport Ponny Cup

Janelle Larsson, i kategori B, blev först till seger i årets final i Ridsport Ponny Cup. Hilda Denkert vann kategori C och Annie Unghanse är årets finalsegrare i kategori D.

Årets finalsegrare i Ridsport Ponny Cup
Janelle Larsson vann kategori B med Tullohea Minnie och försvarade sin seger från 2013.

Kategori B över en meter höga hinder hos Skogslottens RF fick fem felfria ekipage till omhoppning. Fjolårssegraren Janelle Larsson var först ut i omhoppningen med det 9-åriga irländska stoet Tullohea Minnie och satte en tid som ingen kunde matcha. Därmed blev Janelle den endsat femte ryttare som lyckats försvara en seger.
-Jättekul att kunna vinna igen men också lite tungt eftersom det var sista tävlingen med Minnie. Vi har sålt henne och det känns ändå skönt att hon kommer till en bra familj, berättade Janelle.

I kategori C lyckades fyra klara alla frågor i grundomgången på 1,10-höjder. Det blev svårare i omhoppningen där ingen klarade att hålla nollan. Snabbast bland tre fyrfelare och finalvinnare blev Hilda Denkert med den Tysklandfödda Black Lady 45 (sto f -00).
– Det hade jag inte väntat eftersom jag inte haft henne så länge. Men hoppas gör man ju alltid, sade Hilda.

Tre ekipage klarade alla 1,20-hinder i kategori D. Annie Unghanse höll nollan även i omhoppningen och då blev det också finalseger med den 11-åriga, Irlandfödda Charlene Girl.
– Jag var lite nervös inför omhoppningen men litade på henne och det gick ju vägen, berättade Annie.

Resultat

Jörgen Ottosson/Lisbeth Pahnke-Airosto

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar