Sverige
6 november 2015 09:33

Årets ridskola – Oskarshamns RK

Oskarshamns Ridklubb är utsedd till Ņrets ridskola, mycket tack vare den bredd som finns i klubbens verksamhet. Nu väntar prisutdelning med galaglans på Ryttargalan den 25 november.

Årets ridskola – Oskarshamns RK
Full fart på Oskarshamns Ridklubb som korats till Årets ridskola.

– Hjälp vad stolt jag blir, det här nästan inte greppbart, säger Madeleine Dunsäter, verksamhetsledare i ridklubben, i ett pressmeddelande.

Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion som utser Årets ridskola. Priset, som delas ut i samarbete med Agria, är ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.
– Landets ridskolor gör en fantastisk insats i att lägga grunden för hela ridsporten. Att lära barn och ungdomar att umgås med djur, ta ansvar och känna gemenskapen i stallmiljön är viktigt i dagens samhälle. Därför känns det extra kul att premiera Oskarshamns Ridklubb som utmärker sig över det vanliga och bedriver en fantastisk verksamhet, helt i linje med hur vi vill se framtidens ridsport utvecklas, säger Stefan Fur, affärsområdeschef Häst hos Agria Djurförsäkring.

Oskarshamns RK får utmärkelsen mycket tack vare den bredd som finns i verksamheten – ridlektioner på alla nivåer i flera grenar, fysträning för ryttare, föräldrapaket, frukostridning, fredagsklubb, ungdomsledarskola och kunskapspass med fokus på säkra grepp.
– Vi tror på goda grunder, utbildar allsidiga ryttare och vill inspirera fler att lära mer. Det finns ju så mycket att lära och göra med hästar, säger verksamhetsledaren Madeleine Dunsäter.
Varje ridlektion hos ORK inleds till exempel med 30 minuters teori.

Oskarshamns RK bildades 1951 och har idag 480 medlemmar. På ridskolan finns 20 hästar och varje vecka görs cirka 300 uppsittningar.

Motivering:
”Med stort hjärta och härlig kreativitet driver Oskarshamns Ridklubb en ridskola för alla. Här finns en rik och varierad breddverksamhet, från nybörjare till specialgrupper i flera olika ridsportgrenar. Något som borgar för allsidiga ryttare och friska hästar. Hos ORK växer unga som ledare, en driven ungdomssektion står för kompisandra, kunskap och kul upptåg. Säkerhet och hästkunskap är en naturlig del i allt som görs hos ORK. Här är ryttare idrottare och klubben satsar stort på hälsa och träning, bland annat genom cirkelträningsgruppen ORKanerna och uppvärmning för ryttare som en smidig start på ridlektionen. ”Tillsammans är vi ORK” är klubbens stolta slogan – och en gemenskap som känns och gör avtryck.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-