Sport
18 augusti 2013 16:42

Årets RPC-vinnare

Janelle Larsson och Tullohea Minnie blev årets första finalvinnare i Ridsport Ponny Cup då de vann söndagens final för kategori B på Grevagården utanför Skövde. I kategori C vann Linnéa Bidefors med Dr Giggles. I kategori D blev Louise Sjöqvist med Sunny 571 årets vinnare.

Årets RPC-vinnare
Lyckliga finalvinnare i Ridsport Ponny Cup; Janelle Larsson, Linnéa Bidefors och Louise Sjöqvist. Pernilla Hagg

Totalt var det sju B-ponnyekipage som gjorde upp i finalen av Ridsport Ponny Cup. Två av dem –  Janelle Larsson/Tullohea Minnie och Mathilda Bohlin/Butter Scotch – gjorde upp i en omhoppning. Båda ekipagen tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb. I omhoppningen lyckades båda göra ytterligare en felfri runda men Janelle Larsson var dryga sekunden snabbare än sin klubbkamrat.
– Min kompis Mathilda och jag hade bestämt innan att vi skulle komma ett och tvåa, säger en glad Janelle Larsson som tidigare i år även har vunnit SM med sin ponny.

Kategori C hade 18 finalryttare. Fem av dem var felfria i grundomgången och tog sig till omhoppning. Linnéa Bidefors med Dr Giggles, Valsängs Ryttarförening, stod för en av två felfria rundor i omhoppningen och vann med över två sekunder tillgodo på den andra dubbelnollan, Ellinor Malmgren/Ice Crystal från Helsingborgs Fältrittklubb.
– Jag startade först i omhoppningen och det var nervöst att stå och vänta, säger Linnéa Bidefors.

Kategori D hade 18 startande. Bäst av alla lyckades Louise Sjöqvist med Sunny 571. Billdalsekipaget var ett av fyra felfria i grundomgången. I omhoppningen blev det ett nedslag, men det räckte ändå till seger. Den 16-åriga ryttarinnan var strålande glad efter sin seger.
– Det är mitt första röda täcke, innan har jag som bäst kommit trea i ett kval, säger 16-åringen som förmodligen gjorde sin sista start med Sunny 571 under finalen.

Resultat, kategori B
Resultat, kategori C
Resultat, kategori D

Läs mer
Startlistor

Läs mer i nästa nummer av Ridsport som är hos prenumeranterna på torsdag 22 augusti och i handeln på fredag 23 augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden