Sport
26 november 2015 18:31

Arvidsson snabbast bakom ratten

Om han inte hade vunnit hade han blivit rätt tjurig, medgav hoppryttaren Niklas Arvidsson efter att ha toppat Ride & Drive-klassen och sett till så att hopplaget slog fälttävlanslaget.

Arvidsson snabbast bakom ratten
Niklas Arvidsson körde plattan i mattan i körningen... Photographer Roland Thunholm

Sweden International Horse Show inleddes med en showklass på blodigt allvar, med fyra landslagsryttare i hoppning mot fyra från fälttävlan – allt på inlånade hästar. En bana med sex hinder skulle övervinnas, innan ryttarna kastade sig in i en mindre traktor och körde en bana med konhinder. Ett par bommar föll, och många bollar flög under körningen, men tävlingsinstinkten var det inget fel på. 

Niklas Arvidsson rev två hinder med Quebec (val -01 e Quite Easy-High Perch xx, äg Ebba Nilsson) men var sedan otroligt säker bakom ratten. Ekipaget toppade bland de åtta efter grundomgången, och blev sedan hopplagets val till omhoppningen. Fälttävlanslaget valde sin toppryttare efter grunden, Niklas Lindbäck på Flicker, men han fick se sig besegrad av Arvidsson.

I hopplaget red, förutom Niklas Arvidsson, Malin Baryard Johnsson, Johan Lundh och Helena Persson. 
Fälttävlanslaget mönstrade på Niklas Lindbäck, Linda Algotsson, Ludwig Svennerstål och Snadra Gustafsson.

Resultat grundomgången

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden