Sverige
24 januari 2014 14:29

Åtalas för att ha hetsat häst och ryttare

En kvinna i Alingsås åtalas, misstänkt för att ha varvat sin bil och hetsat häst och ryttare medvetet vid ett möte på en väg.

Åsikterna om vad som faktiskt hände under en dag i höstas, när ryttaren och bilisten möttes på en väg i Alingsås, går starkt isär. Enligt ryttaren ska bilföraren först ha kört fram hastigt och nära intill hästen. Bilisten ska sedan ha varvat upp motorn och på så sätt stressat både hästen och ryttaren. Bilisten ska också ha kört efter ekipaget när de försökte backa undan, samt kört på hästens ben vid mer än ett tillfälle. Flera vittnen bekräftar uppgifterna i händelseförloppet.

Bilisten, en kvinna i 70-årsåldern, åtalas för framkallande av fara för annan. Åklagaren menar att bilisten av grov oaktsamhet har utsatt ”målsäganden för livsfara eller fara för svår kroppsskada”.

Enligt kvinnan, som säger sig vara oskyldig, stannade hon till på vägen när hon fick se ekipaget och att ryttaren ska ha spärrat av vägen för bilen. Hon menade också att ryttarens ”skrikande och gapande” ska ha gjort hästen orolig.

När ryttaren åkte hem till bilföraren någon timme senare startade en ordväxling som åklagaren hävdar slutade med att bilföraren sade åt ryttaren att ”nästa gång ska jag köra på dig”. Därför åtalas kvinnan också för olaga hot.

Källa: Alingsås tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-