15 juli 2014 15:01

Bakom kulisserna på Universitetsdjursjukhuset

Den 9 juni öppnade den helt nybyggda hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Häng med på en rundvandring bakom kulisserna.

Bakom kulisserna på Universitetsdjursjukhuset
Den stora gula fasaden syns från vägen.

Bara ett stenkast från den gamla hästkliniken vid Ultuna i Uppsala har ett helt nytt byggnadskomplex växt fram. Över en miljard kronor har bygget kostat och nu står två toppmoderna kliniker klara för användning – en för häst och en för smådjur.
– Flytten från de gamla lokalerna gick väldigt smidigt och vi är jättenöjda med den nya fina kliniken, säger klinikchef Lina Olofsson som guidar oss runt bland dagstall, operationssalar och behandlingsrum.

Välplanerad
Kliniken känns genomtänkt, som djurägare behöver du inte snirkla omkring i olika gångar – det är raka spåret. Direkt från dagstallet leder stallgången till löpargången och behandlingsrummen och löpargången leder dessutom rätt ut mot ridhuset där ytterligare rörelseanalyser kan genomförs.
– På så vis undviker man kontakt mellan olika patienter och det förenklar besöket för djurägaren, menar Lina.

Totalt finns omkring 40 boxplatser för hästar som måste stanna kvar för vård och ytterligare några boxar för dagsbesök.

Text och foto: Elin Stahre

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden